Utorak, 28.01.2020.

Obavijesti

Zaključci okruglog stola

Dana 03. 05. 2019. godine u Valbandonu održana je Izborna skupština Strukovne udruge kriminalista, a u sklopu Skupštine održan je Okrugli stol na temu kazneno pravne zaštite policijskih službenika i to: „Supsidijarni tužitelj“ u kaznenom postupku i primjena instituta „Krajnje nužde“ u prekršajnom postupku, koje zaključke okruglog stola možete vidjeti na linku ovdje.


Polaganje vijenca na grobu prof.dr.sc. Duška Modlya

Predsjednik Strukovne udruge kriminalista Darko Majstorović, zamjenik predsjednika Davor Posilović, predsjednica Izvršnog odbora Udruge Maria Zirdum i Kristjan Vuković, tajnik Udruge, danas su na gradskom groblju Mirogoj posjetili grob prof. dr. sc Duška Modlya, sveučilišnog profesora i prvog predsjednika Strukovne udruge kriminalista.

U ime članova Strukovne udruge kriminalista položili su vijenac na grob prof. dr. sc Duška Modlya te odali počast cijenjenom profesoru i utemeljitelju Strukovne udruge kriminalista.


Održan Okrugli stol i Izborna skupština u Valbandonu

​Dana 03. 05. 2019. godine u Valbandonu održana je Izborna skupština Strukovne udruge kriminalista, a u sklopu Skupštine održan je Okrugli stol na temu kazneno pravne zaštite policijskih službenika i to: „Supsidijarni tužitelj“ u kaznenom postupku i primjena instituta „Krajnje nužde“ u prekršajnom postupku.


Stručno savjetovanje na temu Virtualne valute i DarkNet

Dana 18. travnja 2019. godine u Policijskoj akademiji u Ljubljani, a u organizaciji Društva kriminalista Slovenije održano je stručno savjetovanje na teme: Virtualne valute i DARKNET. Temu Virtualne valute prezentirao je gosp. Martin Romin, policijski službenik iz Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva Slovenske policije, s posebnim osvrtom na: prirodu tih valuta, način stjecanja i korištenja odnosno rici povezani s pohranom i korištenjem te načine počinjenja kaznenih djela vezane uz korištenje ili zlouporabu virtualnih valuta. S praktičnim primjerom oduzimanja i prodaje virtualnih jedinica valuta.