Nedjelja, 25.08.2019.

Obavijesti

Polaganje vijenca na grobu prof.dr.sc. Duška Modlya

Predsjednik Strukovne udruge kriminalista Darko Majstorović, zamjenik predsjednika Davor Posilović, predsjednica Izvršnog odbora Udruge Maria Zirdum i Kristjan Vuković, tajnik Udruge, danas su na gradskom groblju Mirogoj posjetili grob prof. dr. sc Duška Modlya, sveučilišnog profesora i prvog predsjednika Strukovne udruge kriminalista.

U ime članova Strukovne udruge kriminalista položili su vijenac na grob prof. dr. sc Duška Modlya te odali počast cijenjenom profesoru i utemeljitelju Strukovne udruge kriminalista.


Održan Okrugli stol i Izborna skupština u Valbandonu

​Dana 03. 05. 2019. godine u Valbandonu održana je Izborna skupština Strukovne udruge kriminalista, a u sklopu Skupštine održan je Okrugli stol na temu kazneno pravne zaštite policijskih službenika i to: „Supsidijarni tužitelj“ u kaznenom postupku i primjena instituta „Krajnje nužde“ u prekršajnom postupku.


Stručno savjetovanje na temu Virtualne valute i DarkNet

Dana 18. travnja 2019. godine u Policijskoj akademiji u Ljubljani, a u organizaciji Društva kriminalista Slovenije održano je stručno savjetovanje na teme: Virtualne valute i DARKNET. Temu Virtualne valute prezentirao je gosp. Martin Romin, policijski službenik iz Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva Slovenske policije, s posebnim osvrtom na: prirodu tih valuta, način stjecanja i korištenja odnosno rici povezani s pohranom i korištenjem te načine počinjenja kaznenih djela vezane uz korištenje ili zlouporabu virtualnih valuta. S praktičnim primjerom oduzimanja i prodaje virtualnih jedinica valuta.